Χρησιμοποιούμε cookies για να κατανοήσουμε τις αλληλεπιδράσεις σας και να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστό. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική μας για τα cookies


Ομάδα διαχείρισης άγχους

Ομάδα διαχείρισης άγχους

Τι είναι η ομάδα για το άγχος

Πρόκειται για μια ομαδική διαδικασία που εστιάζει στη διερεύνηση της φύσης του άγχους, των παραγόντων που το πυροδοτούν και το συντηρούν, των τρόπων που εκδηλώνεται, όπως επίσης και των τρόπων  που μπορούμε να το διαχειριστούμε.

 

Σε ποιους/ες απευθύνεται

Απευθύνεται σε ενήλικες όλων των ηλικιών, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε ένα ομαδικό πλαίσιο συζήτησης, όσον αφορά τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες που προκύπτουν σε σχέση με το συναίσθημα του άγχους.

 

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας

Στόχος της ομάδας είναι η παρατήρηση, η κατανόηση και η διαχείριση του άγχους. Μέσα στα πλαίσια της ομαδικής προσέγγισης, οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορέσουν να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν περισσότερο τον τρόπο που το άγχος επηρεάζει τις σκέψεις, το σώμα, τη συμπεριφορά, την αντίληψη για τον εαυτό και τον κόσμο γύρω τους.

 

Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας

Η διαδικασία της ομάδας είναι βιωματική, καθώς μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες και με τη συνεχή βοήθεια και ενθάρρυνση του συντονιστή ψυχολόγου, θα δημιουργηθεί ένα ασφαλές και υποστηρικτικό ομαδικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιδέες, τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους, ενώ παράλληλα θα εισάγουν προβληματισμούς που θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης και διερεύνησης. Στα πλαίσια της ομαδικής διαδικασίας θα εφαρμοστούν εργαλεία, τεχνικές και τρόποι διαχείρισης του άγχους.

 

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε

Αριθμός συναντήσεων: 10 ομαδικές συναντήσεις

Συχνότητα συναντήσεων: Κάθε εβδομάδα

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής συναντήσεων: Τρίτη 19:00-21:00

Αριθμός συμμετεχόντων/ουσών: 6-8 άτομα

 

Επικοινωνία και πληροφορίες

Συντονιστής: Χρήστος Σάββα, Ψυχολόγος, Γνωστικός Συμπεριφορικός Θεραπευτής

Μητροπόλεως 68, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη

www.savva.gr

info@savva.gr

2310 266386

Ώρες επικοινωνίας: Καθημερινά 16:00 - 21:00

Share this Post: